• For deg som har Lysløypa-boken: 

    30% på mat for inntil 2 pers

    Tekst: Nora K. Sæter
    Foto: Christina Skreiberg


    Izakaya (居酒屋) består av tre tegn som grovt oversatt betyr bli, drikk og sted. Og i et noe bortgjemt, men lunt kjellerlokale på St. Hanshaugen, finner du et sted hvor du får lyst til å nettopp bli lenge for å nyte japanske småretter og drikke. Du har kanskje gått forbi denne intime perlen i St. Olavs gate – det er nemlig ofte kø helt ut på gaten, og med god grunn.


    Så vidt vi vet er dette den første izakayaen i Norge, og den har beriket Oslo med autentisk japansk kokkekunst helt siden 2012. Her kan du nyte alt fra salte spinatpannekaker og sesam-is, til edamamebønner og fylte gyoza. Izakaya er like fullt et verb og å komme hit er en perfekt aktivitet om man er mange på grunn av den høye delefaktoren. En gyllen mulighet til å bestille alle de 14 rettene på menyen, og dele dem. Prøv i tillegg en choko, som er en sake-shot laget av ris!


    どういたしまして / Vel bekomme.


    St.Olavs gate 7
    St. Hanshaugen 
    izakayaoslo.com


    Vegetarvennlig


    Skaff deg Lysløypa-boken, slik at du kan få gode rabatter på flere restauranter og barer i Oslo!